Steg för steg: Bygga hus till robotgräsklipparen

I denna guide visar vi enkelt hur du kan bygga ett enkelt hus till din robotgräsklippare. Det enda du behöver är lite reglar och vädertålig formskiva.

Börja med att välja ut platsen. Det är bra om vi gör en grund till huset. Med stor sannolikhet har du redan en robotgräsklippare, och då har du antagligen lagt en grund. Vanligt är att lägga markplattor under basstationen.

En ritning gör arbetet enklare och minimerar risken för fel och tankevupor.

När du har grunden klar är det bara att börja bygga stommen. Den bygger vi med enkla reglar som går att köpa hos bygghandeln.

Vi sågar ut alla delar och bygger stommen eller en sorts ram.

Säkerställ sedan att din robotgräsklippare kan köra in ordentligt i det nya huset genom att placera ut stommen. Då vet du att det kommer fungera.

Allt ser grönt ut, och vi bygger vidare. Tanken med det här huset är att taket är löstagbart. Det så att vi enkelt kommer åt robotgräsklipparens kontrollenhet.

Vi klär in sidorna i vädertålig formskiva. Vi passar också på att fästa upp elektroniken på insidan av huset. På så vis vet vi att den inte kommer i vägen. Det blir också snyggare inne i huset.

Vi lägger sedan på taket, och vips, så är vi klara. I den här guiden valde vi enkla material. Men du kan givetvis göra något extra och skapa riktig härlig snickarglädje. Det är bara kreativiteten som sätter stopp!